‘Alle studenten moeten korting op collegegeld krijgen’

dec 02, 2017
jo jo

korting collegegeld studenten

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vindt dat alle studenten korting op hun collegegeld moeten krijgen. Ze eisen dit in reactie op het besluit van de nieuwe regering dat alleen studenten die vanaf volgend jaar gaan studeren meer dan 1000 euro korting krijgen op hun collegegeld. De LSVb vindt dat oneerlijk en wil dat ook studenten die in 2015, 2016 of 2017 begonnen zijn met hun studie die korting krijgen.

Tariq Sewbaransingh, voorzitter van de LSVb, vindt dat daar genoeg reden voor is. De studenten die nu buiten de boot vallen hebben namelijk nooit een basisbeurs gekregen, hebben geen voordeel gehad van de investeringen in onderwijskwaliteit en hebben ook nooit 1000 euro korting gekregen.

Sara van Dinther, een tweedejaars student aan de Hogeschool van Rotterdam, startte een petitie om de €1000,- korting voor de huidige studenten af te dwingen. En niet zonder succes, want haar petitie is al bijna 64.000 keer ondertekend. Ook de LSVb is een eigen petitie gestart, die inmiddels meer dan 6.000 keer is ondertekend.

Bron

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *