Examentrainer

Help leerlingen over de eindstreep

Aan de slag als Examentrainer

 

Onder de naam Nationale Examentraining organiseren we al sinds 2009 examentrainingen voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Als examentrainer heb je de dankbare taak om leerlingen te helpen hun diploma te halen. Als examentrainer is het natuurlijk belangrijk dat je vakinhoudelijk sterk bent. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat je de leerlingen dat mentale steuntje in de rug kunt geven. Want los van vakinhoud, is zelfvertrouwen essentieel voor een goede prestatie.

“Het ontspannen contact met de leerlingen, de afwisseling en de geweldige sfeer op een trainingsdag maakt dat ik dit al voor het vijfde jaar op rij doe!”

– Susanne, Examentrainer Engels bij Onderwijshelden
Wat doe je als examentrainer?
We hebben twee soorten examentrainers; junior en senior trainers. Als senior trainer sta je voor de klas en leid je de training. Aan de hand van een presentatie behandel je de examenstof en leg je de hoofdpunten uit. Een junior examentrainer is de ondersteuner van de senior en helpt leerlingen in kleine groepjes met vragen die ze hebben of extra uitleg. Als je begint als examentrainer start je als junior en begeleiden we je (indien gewenst) in het proces om senior te worden.

Wanneer kun je aan de slag als examentrainer?
We geven examentrainingen voor alle examenleerlingen; van vmbo tot vwo en in nagenoeg alle vakken. Je kunt als examentrainer aan de slag als je boven de examenstof staat, enthousiast wordt van het idee om examenleerlingen te helpen en als je beschikbaar bent om veel te werken in de maanden maart t/m mei. De meeste van onze examentrainers zijn (bijna) klaar met de lerarenopleiding, staan voor de klas, zitten in de eindfase van hun studie of zijn afgestudeerde academici.

Enthousiast geworden? Leuk! Schrijf je in!
Schrijf je direct in door op de link hieronder te klikken:

Schrijf je in!

Andere functies:
Surveillant Onderwijsondersteuner Lente- en zomerschooltrainer Docent (of LIO)