Hoe zit het met jullie doorstroom?

nov 14, 2017
Karien Verhappen

Het verschil in doorstroom tussen scholen is groot, zo blijkt uit een analyse van de NOS. Op sommige scholen stroomt meer dan de helft van de leerlingen van het vmbo naar de havo, op andere scholen is er geen enkele leerling die daarvoor kiest.

In de analyse werd gekeken naar de data van 764 scholen van het jaar 2015-2016. 16% van de leerlingen koos ervoor om na het vmbo naar de havo te gaan, 80% ging naar het mbo en de overige 4% koos voor werk of een tussenjaar.

Om de doorstroom van vmbo naar havo te vergemakkelijken wil de Tweede Kamer het stellen van aanvullende eisen en voorwaarden door scholen aan leerlingen afschaffen. Een slecht idee, volgens veel scholen en de VO-raad, omdat niet iedere vmbo’er in staat is om havo te halen en vakken uit het vmbo sluiten lang niet altijd goed aan op de havo.

Als school kun je subsidie aanvragen om de droomstroom te verbeteren: niet alleen richting de havo, ook voor de overgang naar mbo. Kijk hier voor meer informatie over de subsidie en ons programma voor het verbeteren van de doorstroom naar havo en mbo.

Bron: Onderwijsgids

Tags:

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *