Lente- of zomerschooltrainer

Help voorkomen dat leerlingen blijven zitten

Aan de slag als lente- of zomerschooltrainer

 

De lente- en zomerschool (eerder Nationale Lente- en Zomerschool) van Onderwijshelden zorgt ervoor dat leerlingen in de mei- of zomervakantie worden bijgespijkerd in één of meerdere vakken waarop ze dreigen te blijven zitten. Jij hebt als trainer de taak om ze te begeleiden bij hun vakinhoudelijke programma, hun vragen te beantwoorden en ze eventueel extra uitleg te geven.

“Ik vind het fijn om mijn kennis en enthousiasme op de leerlingen over te brengen.”

– Maarten, Lente- en Zomerschooltrainer bij Onderwijshelden
Wat doe je als trainer bij de lente- en zomerschool?
Leerlingen die een lente- of zomerschool volgen dreigen te blijven zitten op één of twee vakken. Tijdens de lente- of zomerschool worden ze gedurende één of twee weken intensief begeleid in dat vak (of vakken). Aan jou de taak om hen te helpen bij de lesstof die de school hen heeft toebedeeld. Je helpt ze waar ze vastlopen, legt eventueel wat extra uit en geeft ze een steuntje in de rug.

 

Wanneer kun je aan de slag als trainer voor de lente- en zomerschool?
Onze lente- en zomerscholen zijn voor alle leerlingen; van vmbo/mavo tot vwo. Je kunt als trainer aan de slag als je de stof van één of meerdere vakken uitstekend beheerst, het leuk vindt om uit te leggen en enthousiast wordt van het idee om leerlingen te helpen. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikbaar bent op aaneensluitende dagen in de mei- of zomervakantie. De meeste van onze trainers zijn (bijna) klaar met de lerarenopleiding, staan voor de klas, zitten in de eindfase van hun studie of zijn afgestudeerde academici.

 

Enthousiast geworden? Leuk! Schrijf je in!
Schrijf je direct in door op de link hieronder te klikken:

Schrijf je in!

Andere functies:
Surveillant Onderwijsondersteuner Examentrainer Docent (of LIO)