Onderwijsondersteuner

Als onderwijsondersteuner kun je uiteenlopende taken hebben die allemaal tot doel hebben om de docent of school te ontzorgen. Je kunt ingezet worden voor de begeleiding van kleine groepen leerlingen, klassenopvang, rekenlessen, als PAL of TOA en nog veel meer.

“De variatie in klassen maakt de taak van een klassenbegeleider elke keer weer een mooie en ontzettend leuke uitdaging!”

– Bo, werkt als klassenbegeleider bij Onderwijshelden

Wat kun je allemaal doen als ondersteuner?


Opvang klassen bij lesuitval, tussenuren of KWT-uren
Steunlessen voor kleine groepen leerlingen
Rekenlessen
Administratieve ondersteuning
Coaching (studievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, motivatie)
Bijzitters mondeling examens
TOA of PAL
Etc.

Wat heb je nodig voor deze functie?
Wat je nodig hebt om als ondersteuner aan de slag te gaan is natuurlijk afhankelijk van de klus, maar je mag er vanuit gaan dat je bovengemiddelde vakspecifieke kennis en didactische skills nodig hebt. Daarnaast heb je het geduld om ook de tragere leerling(en) hulp te bieden en ben je in staat om hen het vertrouwen te geven dat nodig is voor het behalen van een voldoende resultaat.

Cursussen en trainingen
Als ondersteuner is het belangrijk dat je (vak)didactisch vaardig bent. Daarom bieden wij al onze ondersteuners verschillende cursussen en trainingen aan, bijvoorbeeld over hoe je leerprocessen moet inrichten of hoe je goed klassenmanagement kunt uitvoeren. Zo zorgen we ervoor je niet alleen vakinhoudelijk, maar ook op didactisch vlak sterk in je schoenen staat.

Enthousiast geworden? Leuk! Schrijf je in!
Schrijf je direct in door op de link hieronder te klikken:

Schrijf je in!

Andere functies:
Surveillant Examentrainer Lente- en zomerschooltrainer Docent (of LIO)