Nu ook in Maastricht te weinig studentenwoningen

dec 20, 2017
jo jo

studentenkamer tekort maastricht

Dacht je als student het kamertekort te ontspringen door in het verre zuiden te gaan wonen? Laat je boedelbak maar staan, want zelfs daar dreigt een tekort van 500 studentenkamers vanaf augustus 2018.

 

Na andere studentensteden als Utrecht en Amsterdam, kun je nu ook in Maastricht je Svärta hoogslaper niet meer kwijt. Volgens de Universiteit Maastricht en de verhuurdersvereniging komt dit doordat meer buitenlandse studenten dit jaar in Maastricht komen studeren en doordat steeds meer huizen met studenten verkocht worden als gezinswoningen. Het gevolg van de krapte is te voorspellen: kamerschaarste, oplopende prijzen en een slechte concurrentiepositie voor de Universiteit van Maastricht.

 

In de Tweede Kamer zijn ze inmiddels ook doordrongen van het probleem. Zij stemden vorige week in met een motie die oproept tot een nieuw Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. In dit plan staat dat hogescholen en universiteiten gaan samenwerken met lokale partijen zoals gemeentes en woningcorporaties om zo het kamertekort terug te dringen.

Bron

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *